sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ülesanne 5 Weebilehe analüüs

Valisin analüüsitavaks leheks Tiina Tamme oma, sest tean, et ta tegeleb mägironimisega ja arvasin, et ta lehekülg võiks selle teemaga seotud olla. Nagu oligi, ilus pilt ja veel lingiga sai teisigi vaadata. (Aitäh, Tiina !)

Esmamulje lehel on visuaalselt selge ja rahulik, ja värvivalik on minu maitsele just sobilik. Kasutatud font on selgesti loetav ning keelekasutus informatiivne ja samas piisavalt lihtne, et ka võhik ei tunne ennast valesse kohta satununa.
Leht saab ilmselt veel sisu, aga esimesele lehega olid kõik validaatorid rahul. Seega peab lihtsalt samas vaimus edasi tegema. Just selle korrektsuse tõttu julgesingi poolikut tööd vaadelda. Ootan huviga ülejäänud osa !

Minule leht praeguses olekus (19.2. 2012) väga meeldis. Samas, kui mõelda näiteks vaegnägija kasutaja peale, siis see, mis minule tundub visuaalselt rahulik värvivalik, võib mõnele mitte nii terase nägemisega külastajale tekitada raskusi eristada teksti värvi taustast. Minul endal on nimelt just vastupidine "probleem" weebilehti vaadates - tundlikute silmadega ma ei saa hästi lugeda tekste, mis selgelt taustast välja hüppavad. 
Tiina lehekülg on  kindlasti just visuaalse iseloomuga, pildi olles siin väga olulises rollis. Ehk võiks pildi sisu olla tekstis välja tooduna mõne lausega, või siis võiks olla ekraanilugeja jaoks kirjeldus, mida pildi peal on.

Otsisin Tiina lehekülge ka Google abil, ja Google annab küll palju infot Tiina ja mägede kohta, aga see kord mitte just seda lehekülge.

Siin välja toodud visuaalsus käib ka minu enda lehekülje juurde - kuna hobused suhtlevad läbi kehakeele, on inimesel võimalik nendest üldse aru saada just nimelt  nende näoilmeid ja kehahoiakuid vaadates. See pani mind mõtlema kõikidele oma kursustematerjalidele mida ma kasutan - põhinedes eeltoodule faktile on kõik  nii visuaalne kui vaid saab. Samas ma ju tean, et on olemas palju hobust armastavaid huvilisi, kes ei näe. Piinlik on - võiks teha näiteks vaegnägijate jaoks kohandatud materjali, just lisades piltide asemele seletavaid lõike.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti